🥬 Trenutno aktualno: naročilnica za zelenjavo
Košarica
0,00 €

Bio pravi kajmak Kekec 150 g

6,50 

Bio pravi kajmak iz kravjega mleka proste pašne reje 150 g Kekec.

  • Izdelek kupiš v vračljivi stekleni embalaži.
  • Pri dobavi tega izdelka ne nastanejo odpadki.
  • 🇸🇮 Slovenski izdelek.
  • Izdelek z ekološkim certifikatom.
  • Vsebuje laktozo.
Šifra: 000351 Kategorija: Brand:

Opis

Kekčev kajmak je izdelan iz skorje kuhanega kravjega mleka, ki je polna finih mlečnih beljakovin. Skorja je ročno pobrana in soljena. Gre za polnovreden izdelek bogatega rahlo kislega okusa. Kot vsi Kekčevi izdelki je tudi pravi kajmak brez konzervansov in stabilizatorjev, ročno izdelan in polnjen v stekleno povratno embalažo.

Kekčev kajmak po tradicionalni metodi izdelujejo že 30 let, zanj pa so prejeli že več kot 10 najvišjih mednarodnih odličij. Kaj še čakaš, pridi ponj!.

Uporaba in shranjevanje

Kajmak uporabi kot namaz pri ribjih jedeh, krompirju, jedeh z žara… Ali pa kar samega na kruhu.

Pri naravnih mlečnih izdelkih je temperatura shranjevanja izredno pomembna. Vsi izdelki so namreč polni organizmov, ki na višjih temperaturah zaživijo in začnejo predelovati izdelek. To lahko opaziš kot kisanje mleka, ali pa poslabšanje okusa že kislih izdelkov. Predviden rok uporabe izdelka lahko tako dosežeš le s pravilnim shranjevanjem. Zato vse mlečne izdelke shranjuj v hladilniku.
Čist kozarček prinesi nazaj v Rifuzl, vrnili ti bomo kavcijo, kozarček pa bo ponovno uporabljen.

Zanimivost

Mlečni izdelki sirarstva Kekec so povsem naravni, zato tudi konsistenca in okus izdelkov nista vedno enaka. To namreč omogoča samo industrijska pridelava živil. Mleku se vsakodnevno spreminja sestava, zato tudi izdelki iz njega ne morejo biti vedno enakega okusa in teksture. Tako vsaj vemo, da gre za resnično naravne izdelke brez konzervansov in stabilizatorjev. In v tem je čar ekološkega in naravnega sirarstva.

Logotip proizvajalca Eko kmetija in sirarstvo Kekec

Eko kmetija in sirarstvo Kekec

Že desetletja nudijo kakovostna polnovredna, ročno izdelana bio živila in več kot 20 krat mednarodno nagrajene mlečne izdelke iz kravjega, ovčjega in kozjega mleka proste reje. Živali od pomladi do jeseni pasejo kakovostno travo, v zimskem času imamo zanje seno.

Z vsem znanjem in ljubeznijo skrbijo za živali in jim dajejo prostor pod soncem. Samo tako je lahko tisto, kar ustvarjajo, najboljše za vse, ki uživajo v ekoloških pridelkih njihove kmetije.

Obraz znamke je Maja Kekec, po izobrazbi univ. dipl. inž. živ. tehnologije, ki je v sklopu ekološke kmetije odgovorna za predelavo in prodajo bio izdelkov.

Več …

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Bio pravi kajmak Kekec 150 g”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja