🥬 Trenutno aktualno: naročilnica za zelenjavo
Košarica
0,00 €

Bio OK jogurt Kekec 500 ml

4,30 

Bio jogurt iz ovčjega in kravjega mleka proste pašne reje 500 ml Kekec.

  • Izdelek kupiš v vračljivi stekleni embalaži.
  • Pri dobavi tega izdelka ne nastanejo odpadki.
  • 🇸🇮 Slovenski izdelek.
  • Izdelek z ekološkim certifikatom.
  • Vsebuje laktozo.
Šifra: 000383 Kategorija: Brand:

Opis

Bio OK jogurt je jogurt iz mešanega bio mleka proste pašne reje. Polovica je ovčjega, polovica pa kravjega. Mešanica je novost na slovenskem trgu in odpira vrata novim okusom in teksturam. OK jogurt je malo bolj gost od kravjega, a še vedno tekoč in odlične arome.

Kot vsi Kekčevi izdelki je tudi OK jogurt brez konzervansov in stabilizatorjev, ročno izdelan in polnjen v stekleno povratno embalažo.

Ker na kmetiji Kekec upoštevajo naravni cikel koz in ovac, so izdelki iz ovčjega in kozjega mleka na voljo samo takrat, ko jagenjčki/kozlički mleka ne potrebujejo več. V Rifuzlu lahko med njimi izbiraš od konca aprila pa nekje do novembra.

Uporaba in shranjevanje

OK jogurt si pripravi za malico – skupaj z medom, oreščki in svežim sadjem. Lahko pa ga piješ ob jedeh z žara, h katerim se odlično poda.

Pri naravnih mlečnih izdelkih je temperatura shranjevanja izredno pomembna. Vsi izdelki so namreč polni organizmov, ki na višjih temperaturah zaživijo in začnejo predelovati izdelek. To lahko opaziš kot kisanje mleka, ali pa poslabšanje okusa že kislih izdelkov. Predviden rok uporabe izdelka lahko tako dosežeš le s pravilnim shranjevanjem. Zato vse mlečne izdelke shranjuj v hladilniku.

Čist kozarček prinesi nazaj v Rifuzl, vrnili ti bomo kavcijo, kozarček pa bo ponovno uporabljen.

Zanimivost

Mlečni izdelki sirarstva Kekec so povsem naravni, zato tudi konsistenca in okus izdelkov nista vedno enaka. To namreč omogoča samo industrijska pridelava živil. Mleku se vsakodnevno spreminja sestava, zato tudi izdelki iz njega ne morejo biti vedno enakega okusa in teksture. Tako vsaj vemo, da gre za resnično naravne izdelke brez konzervansov in stabilizatorjev. In v tem je čar ekološkega in naravnega sirarstva.

Logotip proizvajalca Eko kmetija in sirarstvo Kekec

Eko kmetija in sirarstvo Kekec

Že desetletja nudijo kakovostna polnovredna, ročno izdelana bio živila in več kot 20 krat mednarodno nagrajene mlečne izdelke iz kravjega, ovčjega in kozjega mleka proste reje. Živali od pomladi do jeseni pasejo kakovostno travo, v zimskem času imamo zanje seno.

Z vsem znanjem in ljubeznijo skrbijo za živali in jim dajejo prostor pod soncem. Samo tako je lahko tisto, kar ustvarjajo, najboljše za vse, ki uživajo v ekoloških pridelkih njihove kmetije.

Obraz znamke je Maja Kekec, po izobrazbi univ. dipl. inž. živ. tehnologije, ki je v sklopu ekološke kmetije odgovorna za predelavo in prodajo bio izdelkov.

Več …

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Bio OK jogurt Kekec 500 ml”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Morda vam bo prav tako všeč…