🥬 Trenutno aktualno: naročilnica za zelenjavo
Košarica
0,00 €

Bio kozji kefir Kekec 370 ml

4,50 

Bio domač kefir iz kozjega mleka proste pašne reje 370 ml Kekec.

Šifra: 000385 Kategorija: Brand:

Opis

Kefir je tradicionalno fermentirano mlečno živilo. Zaradi specifične sestave mlečnokislinskih bakterij in kvasovk poživi telo in duha. Rezek okus, kislost in kremasta struktura ga naredijo še posebej osvežilnega. Je bolj gost od kravjega kefirja in ne preveč nasiten. Kot vsi Kekčevi izdelki je tudi kozji kefir brez konzervansov in stabilizatorjev, ročno izdelan in polnjen v stekleno povratno embalažo.

Zakaj pa je kefir tako zdrav? Pri fermentaciji se laktoza, mlečne beljakovine in maščobe spremenijo v enostavnejše molekule. Zato je kefir lahko prebavljiv, bogati črevesno mikrofloro in uravnava prebavo. Pri fermentaciji kot stranski produkt nastaja še ogljikov dioksid, vitamini B-kompleksa in snovi, ki delujejo kot zaščita pred bakterijami. Zaradi prvega je kefir mehurčkast, ostali pa poskrbijo za dvig imunskega sistema.

Kozje mleko je pravo naravno bogastvo. Koze so namreč kot živali precej izbirčne in imajo drugačen način prehranjevanja. Če imajo na paši možnost izbire, se raje prehranjujejo z zdravilnimi vrstami rastlin. Tudi Kekčeve koze se pasejo prosto. To pa daje njihovem mleku pravo kombinacijo maščobnih kislin, mineralov in proteinov. Je lažje prebavljivo in ni alergeno.

Ker na kmetiji Kekec upoštevajo naravni cikel koz in ovac, so izdelki iz ovčjega in kozjega mleka na voljo samo takrat, ko jagenjčki/kozlički mleka ne potrebujejo več. V Rifuzlu lahko med njimi izbiraš od konca aprila pa nekje do novembra.

Uporaba in shranjevanje

Z žličko medu je prava energijska bomba, ki te hitro postavi na noge.

Pri naravnih mlečnih izdelkih je temperatura shranjevanja izredno pomembna. Vsi izdelki so namreč polni organizmov, ki na višjih temperaturah zaživijo in začnejo predelovati izdelek. To lahko opaziš kot kisanje mleka, ali pa poslabšanje okusa že kislih izdelkov. Predviden rok uporabe izdelka lahko tako dosežeš le s pravilnim shranjevanjem. Zato vse mlečne izdelke shranjuj v hladilniku.

Čist kozarček prinesi nazaj v Rifuzl, vrnili ti bomo kavcijo, kozarček pa bo ponovno uporabljen.

Zanimivost

Mlečni izdelki sirarstva Kekec so povsem naravni, zato tudi konsistenca in okus izdelkov nista vedno enaka. To namreč omogoča samo industrijska pridelava živil. Mleku se vsakodnevno spreminja sestava, zato tudi izdelki iz njega ne morejo biti vedno enakega okusa in teksture. Tako vsaj vemo, da gre za resnično naravne izdelke brez konzervansov in stabilizatorjev. In v tem je čar ekološkega in naravnega sirarstva.

Logotip proizvajalca Eko kmetija in sirarstvo Kekec

Eko kmetija in sirarstvo Kekec

Že desetletja nudijo kakovostna polnovredna, ročno izdelana bio živila in več kot 20 krat mednarodno nagrajene mlečne izdelke iz kravjega, ovčjega in kozjega mleka proste reje. Živali od pomladi do jeseni pasejo kakovostno travo, v zimskem času imamo zanje seno.

Z vsem znanjem in ljubeznijo skrbijo za živali in jim dajejo prostor pod soncem. Samo tako je lahko tisto, kar ustvarjajo, najboljše za vse, ki uživajo v ekoloških pridelkih njihove kmetije.

Obraz znamke je Maja Kekec, po izobrazbi univ. dipl. inž. živ. tehnologije, ki je v sklopu ekološke kmetije odgovorna za predelavo in prodajo bio izdelkov.

Več …

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Bio kozji kefir Kekec 370 ml”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja