🥬 Trenutno aktualno: naročilnica za zelenjavo
Košarica
0,00 €

Bio kisla smetana Kekec 370 ml

4,20 

Bio domača kisla smetana iz kravjega mleka proste pašne reje 370 ml Kekec.

  • Izdelek kupiš v vračljivi stekleni embalaži.
  • Pri dobavi tega izdelka ne nastanejo odpadki.
  • 🇸🇮 Slovenski izdelek.
  • Izdelek z ekološkim certifikatom.
  • Vsebuje laktozo.
Šifra: 000275 Kategorija: Brand:

Opis

Bio kisla smetana Kekec je izdelana iz ročno pobrane sladke smetane. Ker ta že sama po sebi vsebuje mlečnokislinske bakterije, fermentira in tako nastane kisla smetana. Malo bolj redka od industrijsko pridelane, a veliko bolj bogatega okusa. Gostota kisle smetane se razlikuje glede na letni čas – poleti je bolj redka, saj se krave hranijo s svežo travo, jeseni in pozimi pa gostejša, ker je na jedilniku seno.

Kot vsi Kekčevi izdelki je tudi kisla smetana brez konzervansov in stabilizatorjev, ročno izdelana in polnjena v stekleno povratno embalažo.

Uporaba in shranjevanje

Kislo smetano lahko uporabiš za izdelavo sladic, namazov, omak.

Pri naravnih mlečnih izdelkih je temperatura shranjevanja izredno pomembna. Vsi izdelki so namreč polni organizmov, ki na višjih temperaturah zaživijo in začnejo predelovati izdelek. To lahko opaziš kot kisanje mleka, ali pa poslabšanje okusa že kislih izdelkov. Predviden rok uporabe izdelka lahko tako dosežeš le s pravilnim shranjevanjem. Zato vse mlečne izdelke shranjuj v hladilniku.
Čist kozarček prinesi nazaj v Rifuzl, vrnili ti bomo kavcijo, kozarček pa bo ponovno uporabljen.

Zanimivost

Mlečni izdelki sirarstva Kekec so povsem naravni, zato tudi konsistenca in okus izdelkov nista vedno enaka. To namreč omogoča samo industrijska pridelava živil. Mleku se vsakodnevno spreminja sestava, zato tudi izdelki iz njega ne morejo biti vedno enakega okusa in teksture. Tako vsaj vemo, da gre za resnično naravne izdelke brez konzervansov in stabilizatorjev. In v tem je čar ekološkega in naravnega sirarstva.

Logotip proizvajalca Eko kmetija in sirarstvo Kekec

Eko kmetija in sirarstvo Kekec

Že desetletja nudijo kakovostna polnovredna, ročno izdelana bio živila in več kot 20 krat mednarodno nagrajene mlečne izdelke iz kravjega, ovčjega in kozjega mleka proste reje. Živali od pomladi do jeseni pasejo kakovostno travo, v zimskem času imamo zanje seno.

Z vsem znanjem in ljubeznijo skrbijo za živali in jim dajejo prostor pod soncem. Samo tako je lahko tisto, kar ustvarjajo, najboljše za vse, ki uživajo v ekoloških pridelkih njihove kmetije.

Obraz znamke je Maja Kekec, po izobrazbi univ. dipl. inž. živ. tehnologije, ki je v sklopu ekološke kmetije odgovorna za predelavo in prodajo bio izdelkov.

Več …

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Bio kisla smetana Kekec 370 ml”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja