Košarica
0,00 € / kg

BeLife kombuča

5,15  / kg

Fermentirana pijača BeLife kombucha na rinfuzo – Klasika, Sadna pravljica, Ingver z limonsko travo, Šabesa, Limeta in Orange life.

  • Kupiš z lastno embalažo. Najbolj priporočamo steklenice, plastenke.
  • Pri dobavi tega izdelka ne nastanejo odpadki. Kombučo dobivamo v velikih sodih, ki jih vračamo dobavitelju, da jih ponovno napolni.
  • 🇸🇮 Slovenski izdelek.
  • Veganski izdelek.
Šifra: Ni na voljo Kategorija: Brand:

Opis

BeLife kombuča je 100% naravna, nepasterizirana gazirana pijača. Pripravljena je iz zelenega in črnega čaja ter sladkorja. A ne gre za sladko pijačo, saj med procesom fermentacije kvasovke in mlečnokislinske bakterije sladkor porabijo. Rezultat je rahlo kisla, mehurčkasta, osvežilna pijača, ki ni le okusna, temveč tudi pozitivno vpliva na črevesno floro.

V Rifuzlu ti kombučo natočimo v tvojo stekleničko. Na voljo imamo različne okuse, ki pa se izmenjujejo, saj imamo v trgovini prostora le za dve pipi. V ponudbi so okusi:

  • Klasika, ki je originalen okus kombuče, iz črnega in zelenega čaja.
  • Sadna pravljica, z dodatkom sadnega čaja, ki doda malce sladkaste arome.
  • Ingver z limonsko travo, ki je odlična za ljubitelje osvežilnih okusov.
  • Šabesa, z dodatkom bezga in mete je zmagovalna pomladno-poletna kombinacija.
  • Limeta, ki je še bolj kisla in še bolj osvežilna.
  • Orange life, pomaranča v sladko kisli kombinaciji z ingverjem.

Uporaba in shranjevanje

Kombučo shranjuj v zaprti steklenici in v hladilniku. Tako bo dobra še najmanj 4 dni. Pijača je brezalkoholna (vsebnost alkohola ne presega 0,5%), zato je primerna tudi za otroke.

To osvežilno pijačo lahko piješ vsak dan. Če pa se s kombučo šele spoznavata, priporočamo, da je ne spiješ več kot 2 dl dnevno. Ko boš videl-a, kako vpliva na tvojo prebavo, pa lahko dozo brez slabe vesti povečaš. 🙂

Zanimivost

Morda se ti zdi, da je kombucha novodobna pogruntavščina, pa temu ni tako. Izvira z daljnega vzhoda, kjer so jo pripravljali že pred več kot 2000 leti. Še danes se pripravlja po tradicionalnih postopkih fermentacije različnih vrst pravih čajev, sladkorja in vode, da se ustvari živa kultura kombuča. Bakterije in kvasovke, ki se namnožijo med fermentacijo, vsebujejo telesu pomembne antioksidante, ter ohranjajo zdravo črevesno floro. Zato je kombucha odličen nadomestek sladkanim gaziranim pijačam.

Logotip proizvajalca BeLife

BeLife

BeLife kombučarna je prva slovenska craft proizvodnja kombucha napitka. Izdelujejo pijačo s tradicijo, telesu prijazno ter predvsem živo in pitno. Živa je zato, ker kombucha nastane s procesom fermentacije kvalitetnega pravega čaja, zato vsebuje same naravne sestavine, encime in žive mikroorganizme. Njihovo načelo je ohraniti vse življenje v napitku – od tu tudi ideja za ime BeLife, zato kombucha ni pasterizirana.

BeLife se je sprva uveljavil v oddaji Štartaj Slovenija, od koder ga je pot ponesla na police ene največjih trgovskih verig.

V Rifuzlu je kombuča na voljo na rinfuzo, saj ti jo natočimo kar iz pipe. Prazne sode pa vračamo kombučarni, da jih ponovno napolnijo z okusnim napitkom.

Več …

KLASIKA: voda, zeleni čaj <2%, črni čaj <2%, sladkor, CO2, aktivna kombuča kultura (mlečnokislinske bakterije in kvasovke).

SADNA PRAVLJICA: voda, zeleni čaj <2%, sadni čaj <2%, sladkor, CO2, aktivna kombuča kultura (mlečnokislinske bakterije in kvasovke).

INGVER Z LIMONSKO TRAVO: voda, zeleni čaj <2%, limonska trava <2%, ingverjev čaj <2%, sladkor, CO2, aktivna kombuča kultura (mlečnokislinske bakterije in kvasovke).

ŠABESA: voda, zeleni čaj <2%, bezgov čaj <2%, metin čaj <2%, CO2, aktivna kombuča kultura (mlečnokislinske bakterije in kvasovke).

LIMETA: voda, zeleni čaj <2%, zeleni čaj z okusom limete in metin čaj 10%, CO2, kombuča kultura (mlečnokislinske bakterije in kvasovke).

Dodatne informacije

Okus

Klasika, Sadna pravljica, Ingver z limonsko travo, Šabesa, Limeta, Orange life

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “BeLife kombuča”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja