Opis
Ajvar je tradicionalna zelenjavna priloga iz pečene zelenjave in se najpogosteje uporablja kot priloga pri jedeh iz žara. Metkin ajvar je narejen le iz slovenskih pečenih rdečih paprik in je prepričal že marsikaterega ljubitelja ajvarja.
V Rifuzlu je na voljo še nekaj zelenjavnih pripravkov Metkinih domačih dobrot:
Uporaba in shranjevanje
Ajvar je idealna priloga jedem z žara, pa naj bo to meso, sir ali druge pečena zelenjava. Super se obnese tudi na popečenem kruhu ali v domačem burgerju.
Pred odprtjem ajvar shranjuj v omari ali shrambi, po odprtju pa ga prestavi v hladilnik, v katerem ga lahko hraniš še nekaj dni.
Ko bo kozarček prazen, ga pomitega prinesi nazaj v RIfuzl. Vrnili ga bomo Metki, ta pa ga bo ponovno napolnila s svojimi dobrotami.

Domače dobrote Metka
Domače dobrote Metka je mlada družinska kmetija iz Dornberka v Vipavski dolini, ki se ukvarja s pridelavo in predelavo sadja, zelenjave in zelišč. V svojih proizvodih uporabljajo lastne pridelke ali pa se obrnejo na okoliške kmetije. In tako nastanejo okusne domače marmelade s čisto malo sladkorja ali pa take popolnoma brez. Zelenjavo vložijo na kislo ali pa pripravijo različne shranke v obliki zelenjavnih namazov in omak. Domača zelišča in cvetove pa spremenijo v osvežilne sirupe. Si že poskusil-a njihov rožmarinov ali bezgov sirup? 😛
Domače dobrote Metka prepoznamo po izvirnih kombinacijah, preprostih sestavinah, brez umetnih dodatkov in pretiranih količin soli. Skupno pa jim je to, da vse nastane pod rokami marljive Metke, ki v kozarčke vkuha še veliko mero ljubezni.
Izdelke Domače dobrote Metka dobiš v povratnih kozarčkih, ki jih vrnemo Metki, da jih ponovno napolni. Še posebej vesela je tistih kozarcev, ki do nje prispejo že brez nalepke. 😉
Več …
Domača paprika (pečena) 95 %, oljčno olje, sol, jabolčni kis.
Mnenja
Zaenkrat še ni mnenj.