🥬 Trenutno aktualno: naročilnica za zelenjavo
Košarica
0,00 €

100 % sok aronije 1 l

13,90 

Ekološki, naravni 100% hladno stisnjen sok aronije Vrtnarstvo Grah v stekleni embalaži,

  • Izdelek kupiš v stekleni embalaži.
  • Pri dobavi tega izdelka ne nastanejo odpadki.
  • 🇸🇮 Slovenski izdelek.
  • Izdelek z ekološkim certifikatom.
  • Veganski izdelek.
Šifra: 000334 Kategorija: Brand:

Opis

Aronija je rastlina, znana po svoji temno-vijolični barvi ter zdravilnih lastnostih, ki jih prinaša visoka vsebnost antioksidantov njenih sadežev. Grmovnice aronije odlično uspevajo na slovenski zemlji, še posebej na vzhodni strani sončnega Prekmurja, kjer sveže plodove tudi obirajo ter iz njih pridelujejo sok, marmelade, namaze ali sušijo za čaj.

Aronijin sok je nerazredčen, stisnjen iz ekoloških jagod aronije, zato ni primeren za pitje kakor ostali sokovi! Iz vsake jagode je sok stisnjen le enkrat, da se v njem ohranijo vse prednosti vitaminov in mineralov. Je grenko-kiselkastega okusa, zato ga pij v majhnih količinah ali razredčenega v vodi, kljub temu pa ne boš prikrajšan-a vseh prednosti, ki ga ponuja ta zdravilni sadež!

100% hladno stisnjen aronijin sok je iz slovenske ekološke pridelave Vrtnarstva Grah. Pasteriziran izdelek, vegansko. Pakiran v stekleno embalažo po 1 l.

Uporaba in shranjevanje

Aronijin sok je priporočljivo uživati v majhnih količinah v zdravilne namene in za krepitev imunskega sistema, zato ga pij v odmerkih 25-50 ml na dan po žlički, razredčenega v vodi, dodanega v smuti ali vmešanega v domačo marmelado. Uporabljaš ga lahko tudi za rastlinsko barvilo pri peki, saj ne vsebuje strupenih snovi, kemikalij ali konzervansov, jedi bo pa dal svojo znano temno vijolično barvo.

Zaprto steklenico shranjuj na temnem in hladnem mestu, po odprtju pa sok hrani v hladilniku.

Opozorilo
Ob zaužitju prevelikega odmerka ima lahko odvajalni učinek, povzroča slabost ali bruhanje. Priporočamo, da soka ne uživaš na tešče. Hrani izven dosega otrok.

Zanimivost

Aronija in njeni sadeži ima nešteto zdravilnih lastnosti in prednosti, ki pozitivno vplivajo na človeško telo-intenzivno pospešuje prebavo, aktivirajo delovanje hormonskega sistema, metabolizma in žlez, uravnava krvni pritisk in zaradi svoje visoke vsebnosti antioksidantov (s tem v vseh merah presega prednosti borovnic in rdeče pese!) ugodno vpliva na srce, ožilje in uravnava krvni pritisk.

Poleg tega lahko tudi pozitivno vpliva na izboljševanje vida, oči in kožo ščiti pred UV žarki ter preprečuje nastanek gub. Kaj vse bi še lahko našteli-aronija je res vsestranska, zato priporočamo, da jo dodaš v svoj jedilnik in se o njeni vsestranskosti prepričaš še sam-a!

Vrtnarstvo Grah

Nina in Aleš Grah sta želela imeti lasten vrt, saj sta hotela vedeti kaj jesta in kako je to zraslo. V začetku je bil vrt majhen, za njune potrebe, luštno je bilo vsake toliko pogledati, kako dobro raste vsa zelenjava in na koncu je je bilo dovolj tudi za sosede.

Porodila se jima je ideja, da mogoče domačo zelenjavo ponudita tudi drugim. Tistim, ki lastnega vrta nimajo. Zanimanja je bilo veliko, ko pa so ljudje dejansko videli in poskusili zelenjavo, ki sta jo pridelala, povpraševanju ni bilo konca.

Zelenjavo pridelujeta na način, kot so to delale naše mame, babice. Upoštevava pravila dobrih sosedov in kolobarjenja, vedno bolj se orientirata tudi na luno, ko sejeta, delata zastirke, pobirava škodljivce, tako da poseganje po škropilih večinoma ni potrebno.

In ker vsa zelenjava raste v tleh, kjer lahko dobi vsa potrebna hranila za uspešno rast, lahko res “zavohaš” tisto domačo zelenjavo, ki je prav taka kot doma, na vrtovih vrtičkarjev.

Tako njun vrt sedaj obsega nekaj več kot 2.000 kvadratnih metrov in vsako leto ga še povečata. Z zelenjavo so vsako leto zadovoljne tako lokalne gostilne, ki prisegajo na lokalno in kakovostno hrano, ki jo ponudijo naprej, kot tudi stranke, saj se vsako leto radi vračajo po še večje količine.

Več …

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “100 % sok aronije 1 l”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja