✨ Naročilnica je trenutno ODPRTA!
Košarica
0,00 €

V petek, 13. septembra, popoldne 🎉

… se bo zgodilo tisto, kar bi se moralo zgoditi že januarja, a je bilo takrat dela preveč, časa pa premalo. In že je tu jesen.

V petek, 13. septembra popoldne in zvečer, se družimo na prvem Rifuzlovem dnevu odprtih vrat. 🥳

Prijava
Image with ornament
Image with ornament

Degustacije, delavnice, zabavni program

Povabili bomo naše dobavitelje, ki bodo predstavljali in degustirali svoje izdelke, organizirali delavnice, kako pridelati manj odpadkov in uživali v krajšem kulturnem programu. Priprave so v polnem teku, v naslednjih dneh in tednih te obvestimo o podrobnostih.

Zdaj pa se prijavi na naše e-novičke, da ne zamudiš brezplačne, a obvezne registracije na dogodek.

Prijava

Spoznaj Rifuzlove dobavitelje!

Kdo stoji za izdelki, ki jih kupiš v Rifuzlu? Dan odprtih vrat je idealna priložnost, da jih spoznaš!

Sabina in Jana te bosta popeljali v svet zmanjševanja odpadkov

Sabina, Mami na vrtu, in Jana, Jaz-na poti do manj odpadkov, ti bosta prikazali življenje z manj odpadki. Predstavili bosta svoje začetke in kako se takšega načina življenja sploh lotiti. Prav tako pa bo potekala tudi izmenjevalnica oblačil, tako da vsi zainteresirani prinesite max 3 kose oblačil, ki bi jih radi zamenjali.

Z vsakodnevnimi rešitvami in koraki lahko vsak posameznik naredi veliko za naš planet. Ker pa se Sabina in Jana zavedata, da je vsak začetek težak, ti bosta pomagali odgovoriti na vsa tvoja vprašanja ter ti dali napotke kaj lahko tudi ti narediš ZDAJ za boljši jutri.

Bivaj trajnostno, bivaj s stilom

Še pomnite Preoblikovalnice, ki je izdelala rifuzlasto pohištvo trgovine?

Na dan odprtih vrat bodo za vse obiskovalce pripravili presenečenje v obliki trajnostno izdelanega “hangout” kotička. Le kaj bo to? Premierno bodo za vas predstavili naš enoletni projekt izdelave trajnostnega dizajn stola in predvsem v ospredje postavili vaše mnenje, občutke in ideje glede njihovega izdelka, ko boste na dnevu odprtih vrat malce počili na njemu.

Urnik dogodka

dogajanje od do
Začetek dogodka 15:00
Predstavitev dobaviteljev Rifuzla, Preoblikovalnice in dobrih zero waste praks na stojnicah 15:00 19:30
Zero waste delavnica (reciklaža, stari izdelki dobijo nov namen) 15:00 17:00
Montessori predstava 16:00 16:20
Prikaz izdelave balzama za ustnice na stojnici Milo za drago 16:30 16:45
Pozdravni nagovor povezovalca dogodka, ustanoviteljev Rifuzla, nagovor predstavnice MOL, gospe Nataše Jazbinšek Sršen 17:00 17:30
Tiskovna konferenca s prisotnimi novinarji 17:30 18:00
Prikaz izdelave balzama za ustnice na stojnici Milo za drago 18:00 18:15
Zaključek dogodka 19:30

Montessori kotiček

Na dogodku bo pripravljenih tudi nekaj aktivnosti za otroke, za kar bo poskrbela Mojca iz Montessori doma. Na ploščadi pred trgovino bo postavljen mini kotiček montessori, v katerem bo otrokom za igro na voljo nekaj doma pripravljenih igrač iz odpadne embalaže.

Kljub temu, da bo za otroke na voljo ta popestritev, pa na samem dogodku ni zagotovljenega varstva otrok.

Ekologi brez meja na dogodku

Ekologi brez meja se nam bodo pridružili v dvojni vlogi – kot predstavniki nacionalne organizacije za zero waste in kot ustanovitelji vse bolj obiskane spletne platforme Manj je več. Ta je na eni strani brezplačna promocija za ponudnike, na drugi pa učinkovit pripomoček za kupce, da hitro in lažje najdejo podobne trgovine kot je naša, mojstra za razna popravila in mimogrede pogledajo še ali je v bližini kakšna delavnica ali dogodek, kjer bodo lahko menjali, popravljali ali se česa novega naučili. Dan odprtih vrat bodo izkoristili kot odlično priložnost, da bolj podrobno spoznajo naše delo, se pogovorijo z dobavitelji in podporniki in odkrijejo zanimive novosti. Vse videno in slišano bodo strnili v zapis, ki bo pod rubriko “Dobre prakse” našel svoje mesto na portalu Manj je več.

Ne zamudi registracije!

Dogodek bo brezplačen. Registracija ni nujna, a je zaželjena, prav tako dobiš na Info stojnici lepo darilce, če se registriraš.

Rifuzl v sodelovanju z …

Turizem Ljubljana      

Dogodek sofinancira Turizem Ljubljana, za uspešno izvedbo pa nam pomagajo Dantesmile, Dober stik, MOL, Svetovna kavarna Sputnik in Zavod 404.

Mediji, ki bodo pokrivali dogodek

Delo  Mladi podjetnik  24ur.com