Kategorije

Za zmanjškarje

Predlogi iskanja

Hokaido bučna juha

  • (1)
  • Čas priprave: 1 ura 15 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 10
hokaido bucna juha
Iz hokaido buč lahko pripraviš res veliko raznolikih jedi, ampak meni ponavadi jeseni, sploh na deževen dan, najbolj zapaše (bolj ali manj klasična, a vsakič malce drugačna) bogata kremna juha, ki me dodobra pogreje in zapolni moje apetite po jesenskih okusih.?
Rifuzl je trgovina brez plastične embalaže, kjer s svojo embalažo nakupuješ lokalna, zdrava ekološka živila in zero waste pripomočke. Kupuj brez embalaže!

Hokaido bučna juha

  • Čas priprave: 1 ura 15 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 10

Sestavine:

Navodila za pripravo:

1. Korak Hokaido bučo najprej razpoloviš, odstraniš vsa semena, nato pa polovico razrežeš na manjše neolupljene kose.🔪 Prestaviš jih na pekač, dodaš česen in vse skupaj radodarno naoljiš in začiniš. Zadevo pečeš nekje pol ure pri 180 °C oziroma do rahlo rjavega obarvanja robov.🤟🏻 Medtem ko čakaš, da buča v pečici dokončno karamelizira, v loncu na nekaj olja prepražiš čebulo, dodaš rdečo lečo in čez par minut še pečeno hokaido bučo, nato pa zadevo zaliješ z vrelo jušno osnovo in kuhaš 15 minut, da se okusi lepo prepletejo in leča postane čisto mehka. Zmiksaš s paličnim mešalnikom ali v blenderju, nato pa do želene gostote dodaš še nekaj vode ali jušne osnove. Preizkusiš in po potrebi dodatno začiniš s soljo, poprom.
2. Korak Če bo juha glavna zvezda kosila, jo postrežeš še z ajdovo kašo ali ajdovimi hrustikami, praženimi bučnimi semeni in nekaj bučnega olja ter mogoče čilija.🥵
3. Korak Pečeno hokaido bučo (če jo spečeš brez vseh dodatkov) lahko tudi samo zblendaš in dobiš 100 % pire, ki ga uporabiš za pire kot tak ali naprej v rižotah, sladicah - kolačih, pitah, piškotih, celo smutijih. Ali pa ga zamesiš v njoke, milijon možnosti.💃🏼 Dodaten zmanjškarski nasvet Mance: Bučo nareži na manjše kocke, saj tako privarčuješ tako na času, kot tudi na porabljeni energiji.💡
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Si že odkril Rifuzlov YouTube kanal?

Želim brezplačen vodič za čiščenje!

Želim brezplačen vodič za čiščenje!

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačen hiter vodič za čiščenje s sodo bikarbono in citronsko kislino.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno