
Špargljeva mineštra
Vsako pomlad komaj čakamo, da bo kaj pokukalo iz zemlje. Eni izmed prvih so šparglji, ki so bogat vir folne kisline, ne manjka pa jim niti vitaminov C in E. Pripraviš jih lahko na različne načine: v omleti, kuhane na pari, pečene …
Pred tabo pa je recept za zelo simpl špargljevo mineštro 😉
✔️ Potrebuješ
- Šopek z ljubeznijo nabranih špargljev (30-40 poganjkov)
- 1 srednje veliko čebulo
- 3 stroke česna
- 3 srednje velike krompirje
- Začimbe: poper, sol, peteršilj

📖 Postopek
Najprej si pripravi vse sestavine. Mladega krompirja ni potrebno lupiti, le nareži ga na centimeter velike kocke. Pri špargljih bodi pozoren/a, da jih odlomiš nad olesenelim delom. V nasprotnem primeru, bo mineštra polna trdih vlaken. Nato šparglje nareži na 2 cm dolge koščke. Nareži tudi čebulo in česen.

Čebulo popraži na olju ali gheeju (ta da super okus) in ko je že zlatorjava, dodaj česen. Vsebino ves čas spremljaj in mešaj, da se ti česen ne zažge.

Po eni minuti dodaj narezan šparglje, praži še kakšno minuto in dodaj krompir. Nato vse skupaj zalij z 1 l vode, pokrij in na zmernem ognju kuhaj vsaj 20 minut.

Začini s poprom in soljo po okusu in že imaš pred sabo okusno in lahko spomladansko mineštro. 🙂

Avtorica: Ana Lozar.
Želiš biti o podobnih objavah obveščen-a v prihodnje? Prijavi se tukaj na Rifuzlove novičke!
Ti je bil članek všeč? 🤗
Prijavi se na Rifuzlove novičke! Dobiš jih največ 2⨉ mesečno na svoj e-mail naslov. Obvestim te o novih objavah na blogu, o novostih v ponudbi ali te povabim na kakšen dogodek! 😉
Prijavi se tukaj
Pusti komentar