✨ Naročilnica je trenutno ODPRTA!
Košarica
0,00 €

Špageti z bučo in lečo

Je kdo rekel ŠPAGETI? 🍝

V Rifuzlu najdeš po novem tudi eko špagete. Z njimi si je naša Klara zamislila tale dišeč jesenski 🎃  video recept:

V pisni obliki pa se glasi takole: 👇 ☀️

️Sestavine

  • 450 g eko špagetov,
  • 1 manjša hokaido buča,
  • rožmarin,
  • olivno olje,
  • 6 strokov česna,
  • 1 čebula,
  • 300 g kuhane rjave leče,
  • kvasni kosmiči,
  • sol in
  • poper.

Navodila za pripravo

Bučo narežemo na kockice, jo zmasiramo z olivnim oljem ter rožmarinom in pečemo pri 200°C okoli pol ure.

Nasekljamo čebulo in česen ter ju popražimo na olivnem olju. Dodamo tudi kuhano rjavo lečo in začinimo s soljo in poprom.

V osoljeni vodi skuhamo špagete “al dente”.

Ko so vse komponente končane, jih zmešamo v loncu.

Dodamo še malo olivnega olja, kvasnih kosmičev in po okusu dodatno začinimo. Po želji lahko dodamo tudi 1 dl vode, v kateri so se kuhale testenine.

Serviraš jih lahko z oljčnim oljem, kvasnimi kosmiči ali naribanim sirom. Dober tek! 🍽

Da ti še prišepnem … Vse sestavine (razen česna 🤭) dobiš pri nas! Za zelenjavo preveri naročilnico in jih naroči, ostalo pa dobiš v redni ponudbi.

Ti je bil članek všeč? 🤗

Prijavi se na Rifuzlove novičke! Dobiš jih največ 2⨉ mesečno na svoj e-mail naslov. Obvestim te o novih objavah na blogu, o novostih v ponudbi ali te povabim na kakšen dogodek! 😉

Prijavi se tukaj
Recepti

Pusti komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Nazaj
Kaj se naučiš, ko 30 dni gledaš svoje smeti?
Naprej
Novi izdelki v Rifuzlu – julij, avgust, september 2020