✨ Naročilnica je trenutno ODPRTA!
Košarica
0,00 €

S krekerji paniran Fržkov tofu

Rifuzlarke smo se že pred časom pogovarjale o tem, kako me uživamo v hrustljavih Fržkovih krekerjih z bučnimi semeni. Že sami po sebi so super prigrizek, kaj šele v kombinaciji s Fržkovimi namazi ali z domačimi pomakami. 🤤Lahko si jih nadrobiš v juho, če ti je ravno zmanjkalo jušnih kroglic, porodila pa se mi je še teoretična ideja, da bi lahko pri paniranju fino odigrali vlogo začinjenih drobtin. 🤯 Ker je testiranje ideje v praksi obrodilo sadove, danes spodaj delim preprost in okviren recept, ki pa ga lahko s tebi ljubimi začimbami in semeni zapelješ v čisto drugo smer.

Kaj potrebuješ? 👀

Kako se lotiš? 🧐

  1. Najprej pripraviš zmes, ki bo delovala kot lepilo med tofujem in njegovo kreker skorjico. To narediš tako, da v skledici ali globokem krožniku zmešaš čičerikino moko, vodo in 2 ščepca soli. Zmes postaviš na stran.
  2. V blender (ali terilnico) dodaš krekerje, kvasne kosmiče, bučna semena, majaron in 1 ščep soli 🤏. Zmelješ ravno toliko, da dobiš drobtinam podobno teksturo. Zadevo pretreseš na krožnik.
  3. Iz hladilnika vzameš tanajboljši tofu, Fržkov tofu 💃, ki ga narežeš na poljubne kose (npr. palčke, kocke, rezine ali pa ga natrgaš v ‘’nuggetse’’). Vzameš en kos, ga najprej potunkaš v čičerikino zmes, nato pa odaneš v krekerjevo odejo drobtin. Ta cikel paniranja ponavaljaš, dokler ti ne zmanjka razgaljenih koščkov tofuja.
  4. V zaključni fazi imaš še vsaj dve možnosti. Prva je, da tofu spečeš v pečici (na cca. 180°C, 15 min) in tako dobiš za en odtenek bolj hrustljav rezultat, druga pa, da ga popečeš na naoljeni ponvi, kar lepo poudari arome kreker skorjice.
  5. Končni izdelek postrežeš s poljubno prilogo, jaz sem naprimer pripravila kvinojo ‘’na zeleno’’ 🌿. Skuhani kvinoji sem dodala dve žlici Fržkovega bučnega namaza, stisnjen česen, vse skupaj malce podušila, da je fino zadišalo in na vrh dodala domač brstični ohrovt, pečen v pečici.

Saj ni res, pa je?

Vse sestavine za recept najdeš v Rifuzlu na rinfuzo, razen tofu je tukaj izjema. ‘’Prvi-tofu-na-slovenskem-tržišču-pakiran-v-steklo’’ vrste izjema, torej krasna izjema. 🌎 Svež tofu lahko vsak teden naročiš preko naše naročilnice. Njegov steklen kozarec je povraten in te spodbujamo, da ga prineseš nazaj, da ga bodo pri Fržku lahko ponovno napolnili. Edini odpadek pri pripravi tega recepta je tako papirnat trakec, ki objema steklen kozarec. Ampak imam predlog, da tudi ta papirček ne bo takoj odpadek. Previdno ga odlepiš in drugo nepopisano stran uporabiš za zapis tega ali onega recepta, nakupovalnega seznama ali morda celo za zapis sporočilca cimrom, partnerju ali babici.

Ti je bil članek všeč? 🤗

Prijavi se na Rifuzlove novičke! Dobiš jih največ 2⨉ mesečno na svoj e-mail naslov. Obvestim te o novih objavah na blogu, o novostih v ponudbi ali te povabim na kakšen dogodek! 😉

Prijavi se tukaj
Recepti

Komentarji

  • kopač Jožica ,

    pozdravljena ekipa !
    berem tale vaš recept in že jpostajam lačna. Ob prvi priliki naredim. Hvala za recept . Upam, da še boste poslali kakšnega. V vaši trgovinici sem bila v februarju letos prvič in moram reči, da mi je zelo všeč. Kupila sem par stvari, med drugim tudi kokosov jogurt “bioway”. Sem pa bila doma kregana, ker sem kupila samo enega…premalo. Zanima pa me, a se ga mogoče kje v Celju da kupiti? Vse dobro vam želim. Jožica iz Celja.

    • Špela ,

      Živjo, Jožica!
      Me veseli, da boš preizkusila recept – le poročaj, kako ti je uspel ?. Vsekakor bo naša Neža še naprej ustvarjala in objavljala recepte, tudi me že komaj čakamo. Za kokosov jogurt pa žal mislim, da ni na voljo v Celju – našla sem ga še v Zeleni Japki v Mariboru, v trgovini Krajček v Kranju ali v Mamaterri v Kamniku. Upam, da se kmalu še kaj oglasiš v Rifuzl ?

  • Pusti komentar

    Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

    Nazaj
    Presna ajdova kaša
    Naprej
    5 idej za zmanjškarska (zero-waste) božična darila