Lečin curry

Pravšnji recept za začetnike in tiste, ki pri kuhi ne maramo veliko umazane posode 😉. Lečin curry, ki ga lahko jemo kot samostojno jed ali pa kot prilogo.

✔️ Potrebuješ

Za dve lačni osebi:

  • 150 g zelene leče (v Rifuzlu jo imamo na rinfuzo)
  • 1 korenček
  • 1 večjo ali 2 mali čebuli
  • 4 dl vode
  • začimbe:
    • sol
    • 1 čajna žlička rdeče paprike
    • 1 čajna žlička curry-ja
    • palec svežega ingverja

Priloga: po želji (kuhan riž/polenta/kruh).

Sestavine za lečin curry

📖 Postopek

Lečo namoči v mlačni vodi za vsaj 30 minut. Medtem nareži čebulo in korenček na srednje velike koščke.

V manjšem loncu popraži čebulo na malo olja, dokler ne porjavi in dodaj korenček. Vse skupaj še malo popraži in dodaj oprano lečo. Zalij s 4 dl vode in kuhaj na srednjem ognju vsaj 40 minut. Boljše, da je leča prekuhana, kot pa da je premalo kuhana. Po potrebi dodaj še malo vode. Med tem skuhaj še riž/polento/kar želiš za zraven.

Naribaj ingver (jaz ga dam za eno čajno žličko) in ga dodaj v lonec. Nato pa vse skupaj začini s soljo, curryjem in papriko.

Na koncu lahko vse skupaj pretlačiš, ali pa pustiš v koščkih. Meni je všeč nekaj vmes. 🙂

Postrežeš z mlado čebulo.

Pa dober tek! 🙂

Avtorica: Ana Lozar.

Ti je bil članek všeč? 🤗

Prijavi se na Rifuzlove novičke - dobiš jih max 2x mesečno na svoj email. Pošljemo našo novo ponudbo, povabimo na kakšen dogodek ali pošljemo povezavo do novega članka, kot je ta.

Prijavi se tukaj
Recepti

Pusti komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Nazaj
Špargljeva mineštra
Naprej
Koruzne tortilje