🥬 Trenutno aktualno: naročilnica za zelenjavo
Košarica
0,00 €

Koruzne tortilje

Tokrat pa nekaj za tiste, ki obožujemo mehiško hrano, a smo vedno v dilemi, ko v trgovini stojimo pred polico s tortiljami in seveda – vse je v plastiki. 😕

Doma narejene tortilje niso nobena umetnost. Super pa je, da jih lahko narediš na zalogo in enostavno zamrzneš do naslednje mehiške pojedine.

✔️ Potrebuješ

Za 8 srednje velikih tortilj:

  • 500 g koruzne moke
  • 180 g pšenične moke
  • 1 veliko žlico soli
  • 6 dl vode
  • olje
Sestavine

📖 Postopek

V večjo skledo presuj obe moki in sol, ter med mešanjem postopoma dodajaj vodo. Pri mešanju si najprej pomagaj z žlico ali kuhalnico, ko pa se oblikuje homogena kepa, vse skupaj stresi na pomokan pult in nadaljuj kar z rokami. 💪

1-2 minuti gneti testo, dokler v njem več ne vidiš kepic moke.

Premešano testo v skledi

Nato testo oblikuj v klobaso in ga razreži na 8 enakih delov. Iz vsakega koščka nato oblikuj kroglico in jo splošči do debeline parih milimetrov. Lahko uporabiš valjar, jaz pa to najraje naredim kar z rokami. Pri tem bodi pozoren, da bo površina pod tortiljo vedno pomokana.

Razvaljane tortilje

Segrej ponev, na katero lahko kaneš par kapljic olja in popeči okroglo tortiljo – na vsaki strani približno eno minutko.

Na vročem 🔥 v ponvi!

Zdaj pa najpomembnejši del. Pečene tortilje so običajno trde in neupogljive. Zato jih še vroče zavij v vlažno krpo, da se malce navzamejo vlage in omehčajo.

Tortilja se prav fino počuti v vlažni krpi 💦

Nato pa napolni z nadevom po želji. Jaz običajno kar popražim nekaj sezonske zelenjave, tortiljo namažem s kislo smetano in nacho sirom in jo napolnim z nadevom. prepognem in še malo popečem z vsake strani, da se lepo hrustljavo zapeče. 🙂

Dober tek!

Želiš biti o podobnih objavah obveščen-a v prihodnje? Prijavi se tukaj na Rifuzlove novičke!

Avtor: Ana Lozar. Foto: David Pokupec

Ti je bil članek všeč? 🤗

Prijavi se na Rifuzlove novičke - dobiš jih max 2x mesečno na svoj email. Pošljemo našo novo ponudbo, povabimo na kakšen dogodek ali pošljemo povezavo do novega članka, kot je ta.

Prijavi se tukaj
Recepti

Pusti komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Nazaj
Lečin curry
Naprej
Ajdov hlebček z orehi