Koruzne tortilje

Tokrat pa nekaj za tiste, ki obožujemo mehiško hrano, a smo vedno v dilemi, ko v trgovini stojimo pred polico s tortiljami in seveda – vse je v plastiki. 😕

Doma narejene tortilje niso nobena umetnost. Super pa je, da jih lahko narediš na zalogo in enostavno zamrzneš do naslednje mehiške pojedine.

✔️ Potrebuješ

Za 8 srednje velikih tortilj:

  • 500 g koruzne moke
  • 180 g pšenične moke
  • 1 veliko žlico soli
  • 6 dl vode
  • olje
Sestavine

📖 Postopek

V večjo skledo presuj obe moki in sol, ter med mešanjem postopoma dodajaj vodo. Pri mešanju si najprej pomagaj z žlico ali kuhalnico, ko pa se oblikuje homogena kepa, vse skupaj stresi na pomokan pult in nadaljuj kar z rokami. 💪

1-2 minuti gneti testo, dokler v njem več ne vidiš kepic moke.

Premešano testo v skledi

Nato testo oblikuj v klobaso in ga razreži na 8 enakih delov. Iz vsakega koščka nato oblikuj kroglico in jo splošči do debeline parih milimetrov. Lahko uporabiš valjar, jaz pa to najraje naredim kar z rokami. Pri tem bodi pozoren, da bo površina pod tortiljo vedno pomokana.

Razvaljane tortilje

Segrej ponev, na katero lahko kaneš par kapljic olja in popeči okroglo tortiljo – na vsaki strani približno eno minutko.

Na vročem 🔥 v ponvi!

Zdaj pa najpomembnejši del. Pečene tortilje so običajno trde in neupogljive. Zato jih še vroče zavij v vlažno krpo, da se malce navzamejo vlage in omehčajo.

Tortilja se prav fino počuti v vlažni krpi 💦

Nato pa napolni z nadevom po želji. Jaz običajno kar popražim nekaj sezonske zelenjave, tortiljo namažem s kislo smetano in nacho sirom in jo napolnim z nadevom. prepognem in še malo popečem z vsake strani, da se lepo hrustljavo zapeče. 🙂

Dober tek!

Želiš biti o podobnih objavah obveščen-a v prihodnje? Prijavi se tukaj na Rifuzlove novičke!

Avtor: Ana Lozar. Foto: David Pokupec

Prihaja Rifuzlov dan odprtih vrat! 🤗

13. septembra pridi na brezplačen Rifuzlov dan odprtih vrat, kjer boš pokramljal-a z Rifuzlovimi dobavitelji, poskusil-a kakšno od njihovih dobrot, se naučil-a živeti z manj odpadki in še mnogo več. 🎉 Prijave že potekajo!

Več o dogodku
Recepti

Pusti komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Nazaj
Lečin curry
Naprej
Ajdov hlebček z orehi