✨ Naročilnica je trenutno ODPRTA!
Košarica
0,00 €

Predstavitveni video Rifuzl

Prepis vsebina iz videa

Ti je pomembno, kakšen vpliv ima tvoje življenje na okolje? Te skrbi, v kakšni naravi bodo odraščali in živeli tvoji otroci? Se voziš na pet koncev Slovenije, da lahko kupuješ ekološko in brez plastične embalaže?

Sva Manca in Primož in odpirava prvo trgovino brez embalaže v Sloveniji!

Že zadnjih nekaj let se trudiva nakupovati s čim manj plastične embalaže, čim bolj lokalno in trajnostno, spremljava Facebook skupine in ljudi, ki dajejo vzor in se trudijo živeti na “zero-waste” način.

Tako sva tudi v najini kuhinji uvedla veliko sprememb, ampak sva pri tem občutila, koliko časa in napora moraš vložiti, če hočeš živeti na “zero-waste” način.

Večina evropskih mest se že lahko pohvali z vsaj eno trgovino brez embalaže, kjer lahko na enem mestu dobiš vse, kar gospodinjstvo potrebuje, in to brez odvečne plastike. Tudi pri nas so že bili poskusi odpiranja takšne trgovine, vendar smo zaenkrat še brez nje.

V maju sva potovala po Indoneziji in žalosten pogled na tone odpadkov, v sicer čudoviti naravi, je bila kaplja čez rob. Odločila sva se, da ne bova več čakala na druge, pač pa se projekta lotiva sama.

Verjameva, da nisva edina, ki takšno trgovino v Sloveniji pogrešava. Da nisva edina, ki jima je mar, v kakšnem okolju živiva. In da nisva edina, ki paziva, kaj jeva.

Dokaži, da res nisva edina, in deli to objavo na svojem zidu, da jo lahko odkrijejo tudi drugi. Lajkaj najino Facebook stran, da te bova lahko obveščala o napredku. Prav tako pa bova v kratkem želela slišati tudi tvoje mnenje glede ponudbe in glede lokacije trgovine.

Trgovino želiva odpreti že čez nekaj mesecev. Pokaži, da ti ni vseeno, in deli ta video z vsemi “zero-waste” somišljeniki.

Se vidimo kmalu v Rifuzlu!

Ti je bil članek všeč? 🤗

Prijavi se na Rifuzlove novičke! Dobiš jih največ 2⨉ mesečno na svoj e-mail naslov. Obvestim te o novih objavah na blogu, o novostih v ponudbi ali te povabim na kakšen dogodek! 😉

Prijavi se tukaj
Obvestila

Pusti komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Nazaj
O nagajivih kokicah 🍿🌽
Naprej
Predstavitveni video Rifuzl