✨ Naročilnica je trenutno ODPRTA!
Košarica
0,00 €

Poletna ješprenova solata

Tale sila preprosta solata je pri nas doma klasika na poletnih piknikih, saj je za pripravo potrebnih le nekaj sezonskih, lokalnih sestavin in nič kaj dosti vloženega truda. Super se obnese tudi, kadar se jo pripravi dan vnaprej, saj se tako okusi lepo pobratijo.🤟🏻

Kaj potrebuješ?👀

Kako se lotiš?🧐

Ješprenj čez noč namočiš v hladni vodi, naslednji dan skuhaš in nato še ohladiš. Med ohlajanjem naseckaš vso sezonsko zelenjavo, ki jo kasneje združiš z ješprenom in po želji tudi s kuhano čičeriko, fižolom ali koruzo iz kozarca. Vse komponente po svojem okusu oplemenitiš s klasično sol-poper in kis-olje kombinacijo, po navdihu pa se poigraš še z dodatkom različnih semen, svežih zelišč.🌱

Saj ni res, pa je?

Pri tem receptu nisem zapisala točnih količin sestavin, saj jih sama vedno odmerim ‘’na oko’’. 👀 To se mi zdi najboljša pot, saj je odvisno za koliko “solate-lačnih” ljudi se pripravlja solata, hkrati pa lahko tako sama priredim razmerje sestavin. Če slučajno skuham preveč ješprena, ga del porabim za tole solato, drugi del pa odplava v ričet. V primeru, da na pikniku ostane nekaj že pripravljene solate, jo jem še par naslednjih dni, saj se super obdrži v hladilniku. #nofoodwaste ✊🏽♻️

Ti je bil članek všeč? 🤗

Prijavi se na Rifuzlove novičke! Dobiš jih največ 2⨉ mesečno na svoj e-mail naslov. Obvestim te o novih objavah na blogu, o novostih v ponudbi ali te povabim na kakšen dogodek! 😉

Prijavi se tukaj
Recepti

Pusti komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Nazaj
Zmanjškarstvo – osnove za začetnike
Naprej
Novi izdelki v Rifuzlu – november 2021 do julij 2022