✨ Naročilnica je trenutno ODPRTA!
Košarica
0,00 €

Marmorni kolač

Mislim, da je napočil skrajni čas za en sladek receptič. Če se sprašuješ, kako porabiti sojin jogurt, kateremu se izteka rok uporabe ali pa če se ti samo lušta nekaj domačega sladkega – evo ga, recept za marmorni kolač it is.🤝🏻

Kaj potrebuješ?👀

Kako se lotiš?🧐

Najprej v poljubno posodo zatehtaš jogurt, sladkor, olje, 3 žlice vode in nato (če imaš pri roki) še nekaj vanilijevega in štamprle ruma. Vse skupaj zmešaš s kuhinjsko metlico, da se sestavine lepo povežejo. V drugo posodo preseješ zatehano moko, pecilni prašek, sodo bikarbono in sol. Premešaš z žlico, nato pa presejane sestavine združiš s prej pripravljeno mokro maso, spet premešaš s kuhinjsko metlico, po potrebi dodaš še kakšno žlico vode, da se sestavine fino združijo in ni več prisotnih grudic. Dobro polovico mase prihraniš, manjšo polovico pa prestaviš v drugo posodo, dodaš kakav in po potrebi nekaj žlic vode, vse premešaš do gladkega.

Nato pa (podolgovat 30 cm) pekač, ki je opremljen s peki papirjem, izmenično polniš s svetlo in temno maso. Vzameš zobotrebec ali kitajsko palčko in narediš ”swirl”, da se masi malce premešata in nastane nekakšen vzorec. Pečeš na 180 °C približno 45 minut oziroma odvisno od pečice – dokler je vrh kolača malce napet (Opomba: preveri z zobotrebcem, da je kolač res pečen, morda bo potreboval še precej več časa!!) ⏱. Če ti uspe, ga ohladiš, lahko in tudi priporočam pa, da nakosaš še rahlo toplega in si ga postrežeš ob dobrem čaju ali kavi. Ali pa toplega kombiniraš z mrzlim mlekom/rastlinskim napitkom – priporočam.🤟🏻

Saj ni res, pa je?

Mase lahko namesto z metlico premešaš tudi s kuhinjskim mešalnikom, ampak ne miksaj preveč, saj bo kolač drugače ratal zbit. Peki papir, ki ga porabiš za peko kolača, lahko shraniš in ga še večkrat uporabiš za peko sladkih zadev.🤙🏻

Ti je bil članek všeč? 🤗

Prijavi se na Rifuzlove novičke! Dobiš jih največ 2⨉ mesečno na svoj e-mail naslov. Obvestim te o novih objavah na blogu, o novostih v ponudbi ali te povabim na kakšen dogodek! 😉

Prijavi se tukaj
Recepti

Komentarji

  • Alenka ,

    Noro dobro izgleda, njami!!!

  • Pusti komentar

    Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

    Nazaj
    Jesenska skleda s pečenim zeljem in tahini prelivom
    Naprej
    Hokaido bučna juha