✨ Naročilnica je trenutno ODPRTA!
Košarica
0,00 €

Hokaido bučna juha

Iz hokaido buč lahko pripraviš res veliko raznolikih jedi, ampak meni ponavadi jeseni, sploh na deževen dan, najbolj zapaše (bolj ali manj klasična, a vsakič malce drugačna) bogata kremna juha, ki me dodobra pogreje in zapolni moje apetite po jesenskih okusih.🍂

Kaj potrebuješ?👀

  • ½ manjše čebule
  • žlico olivnega olja
  • pest rdeče leče
  • cca. 1 liter zelenjavne jušne osnove: liter vrele vode + žlica biogette ali domače ‘’vegete’’
  • sol po potrebi

Kako se lotiš?🧐

Hokaido bučo najprej razpoloviš, odstraniš vsa semena, nato pa polovico razrežeš na manjše neolupljene kose.🔪 Prestaviš jih na pekač, dodaš česen in vse skupaj radodarno naoljiš in začiniš. Zadevo pečeš nekje pol ure pri 180 °C oziroma do rahlo rjavega obarvanja robov.🤟🏻 Medtem ko čakaš, da buča v pečici dokončno karamelizira, v loncu na nekaj olja prepražiš čebulo, dodaš rdečo lečo in čez par minut še pečeno hokaido bučo, nato pa zadevo zaliješ z vrelo jušno osnovo in kuhaš 15 minut, da se okusi lepo prepletejo in leča postane čisto mehka. Zmiksaš s paličnim mešalnikom ali v blenderju, nato pa do želene gostote dodaš še nekaj vode ali jušne osnove. Preizkusiš in po potrebi dodatno začiniš s soljo, poprom.

Če bo juha glavna zvezda kosila, jo postrežeš še z ajdovo kašo ali ajdovimi hrustikami, praženimi bučnimi semeni in nekaj bučnega olja ter mogoče čilija.🥵

Saj ni res, pa je?

Pečeno hokaido bučo (če jo spečeš brez vseh dodatkov) lahko tudi samo zblendaš in dobiš 100 % pire, ki ga uporabiš za pire kot tak ali naprej v rižotah, sladicah – kolačih, pitah, piškotih, celo smutijih. Ali pa ga zamesiš v njoke, milijon možnosti.💃🏼 Dodaten zmanjškarski nasvet Mance: Bučo nareži na manjše kocke, saj tako privarčuješ tako na času, kot tudi na porabljeni energiji.💡

Ti je bil članek všeč? 🤗

Prijavi se na Rifuzlove novičke! Dobiš jih največ 2⨉ mesečno na svoj e-mail naslov. Obvestim te o novih objavah na blogu, o novostih v ponudbi ali te povabim na kakšen dogodek! 😉

Prijavi se tukaj
Recepti

Komentarji

  • Vita ,

    Ful fajn recept, hvala. ?

  • Pusti komentar

    Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

    Nazaj
    Marmorni kolač
    Naprej
    Zmanjškarstvo – osnove za začetnike