🥬 Trenutno aktualno: naročilnica za zelenjavo
Košarica
0,00 €

Naravi paše, ko kupujem v svoje kozarce in flaše!

Podjetje svoje vrednote, vizijo, poslanstvo sporoča skozi svoja dejanja, ne pa skozi besede na papirju (ali v tem primeru, na spletni strani).

Zato Rifuzlarji stremimo k temu, da nikomur ne bi bilo potrebno prebrati tega dokumenta, da bi razumel, zakaj Rifuzl obstaja. Z našimi dejanji želimo sporočati vse, kar piše v nadaljevanju.

Ampak včasih je dobro imeti tudi kaj zapisano – za nas, da lahko sami preverimo, če se držimo zastavljenih načel in zate, draga stranka, da nas preverjaš in opomniš, če kdaj skrenemo z začrtane poti.


Zakaj Rifuzl obstaja?

Rifuzl ti olajša, približa in poenostavi nakupovanje izdelkov v lastno embalažo, z namenom, da ne proizvajamo odpadkov, skrbimo za naravo in naše zdravje.

Na enem mestu ti želimo ponuditi vse, kar gospodinjstvo potrebuje, s poudarkom na kvalitetnih, pretežko ekoloških izdelkih lokalnih dobaviteljev.

Z nakupom pripomoreš k čistejšemu okolju, v katerem živimo in bodo živeli naši otroci in hkrati podpiraš lokalne pridelovalce, lokalno gospodarstvo.


Vrednote

🏡 Domačnost

Stranke se v Rifuzlu in v naši družbi počutite prijetno in domače. Pri prihodu v trgovino te z nasmeškom pozdravimo in te vprašamo, kako ti lahko pomagamo. Ne želimo biti uradni, v pogovoru med sabo in s strankami se tikamo (razen, če to ni primerno oz. tega ne želiš). Z veseljem kdaj poklepetamo o čisto vsakdanjih stvareh ali ti podamo kakšen nasvet, kako pripraviti ali uporabiti izdelke v naši ponudbi.

💕 Odkritosrčnost

Rifuzl posluje transparentno, kar pomeni, da razkrijemo od kod kje pride, kako je pridelano, kako pride do nas. Skladno s poslanstvom, smo pripravljeni naše pridobljeno znanje in dobre prakse deliti z drugimi podjetji, če vidimo, da so njihovi nameni zmanjševanja odpadkov iskreni.

🍀 Za dobrobit narave v vseh korakih

Ni nam dovolj, da smo trgovina brez plastične embalaže za enkratno uporabo. Tudi pri dobavi in transportu izdelkov do nas stremimo k temu, da čim bolj zmanjšamo ogljični odtis. Izobražujemo naše pridelovalce in ponudnike o boljših načinih transporta in dobave živil do nas. Podpiramo posameznike in organizacije, ki skrbijo za čistejši svet, tudi sami pomagamo pri raznih akcijah, predavamo, vzpodbujamo, dajemo dober zgled za življenje brez odpadkov.

💁‍♀️💁‍♂️ Veselje do našega dela in vsakodnevnih izboljšav

Stremimo k najboljši možni uporabniški izkušnji kupcev v trgovini – s prijaznostjo, strokovnostjo, domačnostjo. Vsak dan prihajamo na delo z željo, da nakupovanje s čim manj odpadki naredimo enostavno, priročno, dostopno, zabavno. Skratka takšno, da vsak, ki je bil v Rifuzlu, želi o tej izkušnji povedati tudi drugim in širiti pozitivno spremembo v svetu!

💪 Hrabrost

Ni nas strah delati stvari drugače, kot to počne oz. misli večina, če menimo, da je tako etično in moralno prav.

✌️ Ne govorimo, kako delamo, ampak to pokažemo

Kakor je zapisano v uvodu, so vse te besede zaman, če se po njih ne ravnamo in ne delamo tega, kar je tu zapisano.


Rifuzlova lestvica načel za ponudbo

Ponudba izdelkov v Rifuzlu je oblikovana po spodnjih načelih, ki si vrstijo po pomembnosti padajoče. Pri prvem načelu ne delamo kompromisov, za ostala pa poskušamo najti najboljšo rešitev:

  1. V Rifuzlu ni noben izdelek, ki ga prodajamo, pakiran v plastiko za enkratno uporabo.
  2. V Rifuzlu ponudbo sooblikujemo skupaj s strankami – rade volje prisluhnemo, kaj pri nas še pogrešaš in to dodamo v našo ponudbo.
  3. V Rifuzlu želimo na enem mestu ponuditi čim širši spekter izdelkov in potrebščin za življenje, da olajšamo nakupovanje brez plastične embalaže.
  4. V Rifuzlu želimo ponuditi kakovostne izdelke lokalnih, manjših pridelovalcev z zgodbo, strastjo do svojega dela in iskreno željo, da izdelke ponudijo brez plastične embalaže.
  5. V Rifuzlu želimo ponuditi izdelke pridelovalcev in dobaviteljev, ki nam tudi dobavijo izdelke brez plastične embalaže, na trajnosten način, do naše trgovine.
  6. V Rifuzlu imajo prednost izdelki, ki se prodajajo v rinfuzi ali v povratni embalaži pred tistimi, ki se prodajajo v stekleni ali papirnati embalaži.
  7. V Rifuzlu želimo prodajati izdelke z ekološkim certifikatom.
  8. V Rifuzlu želimo prodajati izdelke iz trajnostne pridelave, s certifikatom pravične trgovine (fair trade).
  9. V Rifuzlu želimo ponuditi cenovno dostopne oz. konkurenčne izdelke.
  10. V Rifuzlu želimo sodelovati z dobavitelji, ki so čim bližje trgovini.

Ne obljubljamo, da bo v vsakem trenutku ponudba točno v skladu s temi načeli, imaš pa našo besedo, da vsakodnevno delamo na tem, da se bliža temu idealu – veseli bomo tudi, če nam predloge za izboljšave poveš!


Kdo kupuje v Rifuzlu?

Rifuzlarji! To so vsi, ki verjamejo isto, v kar verjamemo mi: da je plastična embalaža za enkratno uporabo nepotrebna, da lahko veliko kvalitetnih, zdravih in okusnih izdelkov dobimo lokalno in da želimo svet pustiti čist tudi za vsa bitja, ki bodo živela za nami.

Tudi tisti, ki verjamejo, da je poštena cena kvalitetnih izdelkov takšna, da so vsi pravično plačani za svoje delo – od kmeta, ki pridela in požanje žito, do prodajalke v Rifuzlu, ki ti prijazno svetuje in postreže.

Rifuzlarji smo večinoma družine z malimi otroci, bodoče mamice, študentje, mladi pari. Pa tudi starejši, ki se še nostalgično spominjajo časov, ko je bilo nakupovanje v rinfuzi nekaj običajnega, jih moti kako hitro se napolni smetnjak za embalažo in si z veseljem privoščijo kakšno dobroto z naših polic.


Za zaključek …

Želimo, da Rifuzl sooblikujete kupci skupaj z nami. Sporoči nam vse dvome in vprašanja, da jih skupaj razjasnimo in najdemo rešitev.

Ker nas ta trenutek dela v Rifuzlu le šest in ima dan samo 24 ur (pa je potrebno še kakšno uro odspati v tem času), pridelovalcem in dobaviteljem verjamemo tudi na besedo. Pri tem obstaja seveda možnost, da kdaj kaj spregledamo in se izkaže, da naše delo in ponudba nista v skladu z našimi načeli in poslanstvom. Če to opaziš, nas prosim opozori! Z veseljem ti prisluhnemo, če se ti kaj ne zdi v redu. Konec koncev – več glav več ve!

Se vidimo v Rifuzlu!

Pozdrav od ekipe,
Manca, Primož, Marcela, Ana, Nives in Klara