🥬 Trenutno aktualno: naročilnica za zelenjavo
Košarica
0,00 €
⬇ Skok do naročilnice ⬇

Še -218 days, -17h, -24min, -10s za prevzem ta četrtek, petek ali soboto.

Kako naročiti?

Naročilnica se nahaja 👇 spodaj. Prevzemi naročil bodo v četrtek, petek in soboto v Rifuzlu. Spodnja naročilnica je odprta do srede do 20:00, torej še -218 days, -17h, -24min, -10s .

O kakijih in kivijih kmetije Drnovšček

Tako kot za vse sadje pridelano na kmetiji, imamo tudi za kaki certifikat izbrana kakovost Slovenije, poleg tega pa smo v prehodnem obdobju za pridobitev eko certifikata.

Imamo cca 700 kakijevih dreves na 1,5 ha površin. Največ imamo sorte tipo, ki je v Sloveniji tudi najbolj poznana, sledi sorta hachiya, pa tudi nekaj novejših sort.
To so sorte, ki jih je potrebno mediti, da so dobre (niso trdoužitne). V zabojčkih so kakiji že umedeni, eni bolj, drugi manj, tako da ni treba vseh naenkrat pojesti.

Matej Drnovšček

O mandarinah družine Šamić

Zakaj so mandarine iz doline Neretve, ki jih dobiš v Rifzlu, toliko boljšega okusa in bolj zdrave, kot tiste, uvožene od nekje daleč?

  1. ker so obrane le dan ali dva pred prihodom v Slovenijo,
  2. ker niso škropljene in površinsko obdelane, tako da je tudi lupina primerna za uživanje (pripravo arancinov, sladice, torte, …),
  3. ker dozorijo na drevesu do zrelosti – v primerjavi s tistimi, ki z ladjami prispejo od daleč in so obrane zelene, površinsko obdelane, ter nato s plinom (po navadi je to etilen) umetno dozorjene v skladišču, preden priromajo na trgovinske police.

Manca in Primož sva obiskala družino Šamić iz Opuzna, kjer nama je Javorka vse to razložila in pokazala iz prve roke!