Kaj je v ponudbi ta mesec?
Ponudbo ta trenutek preveriš na sami naročilnici TUKAJ. Na njej je vedno le aktualna ponudba izdelkov, ki jih je mogoče naročiti zdaj.
Spodaj so predstavljeni dobavitelji in izdelki, ki se bodo pojavili na naročilnici v tem mesecu, a najverjetneje ne vsi naenkrat. Že zdaj pa si preberi o njihovem delu tako, da klikneš na eno izmed spodnjih slik! 😉
Če imaš z oddajo naročilnice težave, pokliči na 064 161 880 (Špela).
Nazadnje posodobljeno 24. julija, 2023.

Deveta vas je ekološka pekarna, nastala iz spoštovanja do tradicije in dediščine znanja, ki so nam ga zapustili predniki.

Deveta vas
V Deveti vasi vsak dan omamno diši po slastnih krušnih dobrotah. Njihovi pekovski mojstri z veliko ljubezni in dobre volje pečejo žemljice, hlebce, štruce in druge vrste kruhov v stari parni peči, ki predstavlja jedro naše pekarne.
Ves njihov kruh jenarejen iz kakovostnih ekoloških mok ter pripravljen po starodavnih pekovskih postopkih.
Eko khorasanov kruh, eko ciabatte, eko bombetke

Butična pekarna iz Rožne Doline, znana po izvrstnih pekovskih izdelkih iz kislega testa.

Art Bread
Art Bread ni samo še ena pekarna v Rožni Dolini – to lahko potrdi vsak, ki je preizkusil njihove pekovske izdelke. Njihova skrivnost? Veselje do dela s testom in drožmi! Z drožmi so pekle že naše babice in v zadnjih letih smo ponovno odkrili, zakaj. Skozi proces dolgotrajne fermentacije kvasovke razgradijo gluten v kruhu, zato je ta bolje prebavljiv in mehak. Poleg tega droži dodajo poseben poln okus in aromo, ki razvajata naše brbončice.
Art Bread kruhki in žemljice so vsako jutro sveže dostavljeni v Rifuzl, izbiraš pa lahko med ogromno različnimi kombinacijami sestavin in oblik.
Kruh z drožmi.

Androžarna je butična pekarna iz okolice Kranja, ki s pomočjo droži izdeluje slano in sladko pecivo ter gurmanske prigrizke.
Androžarna
Androžarna je butična pekarna iz okolice Kranja, v kateri ustvarja Andraž, kot že ime pove – pekovske izdelke z drožmi. Pri njem najdeš vse od klasičnih hlebcev do slanih prigrizkov, peciva in gurmanskih slaščic. V Androžarni za vzhajanje testa ne uporabljajo drugega kot mlečnokislinsko in ocetno fermentacijo z drožmi, ki jih Andraž skrbno goji že več let. Vse skupaj se je začelo, ko je Andraž leta 2018 obiskal delavnico peke z drožmi. Kmalu je ugotovil, da je peka njegova velika strast in življenjsko poslanstvo. Iz peke za družino, prijatelje in znance se je hobi hitro prelevil v podjetje in danes se lahko Andraž pohvali s svojo lastno pekarno Androžarno. Vsi njegovi izdelki so izdelani brez industrijskega kvasa, barvil, arom in dodanih aditivov. Za izdelavo pa uporablja izključno lokalno slovensko moko, ki jo meljejo v Mlinu Kolenko.
Andraž se lahko še posebej pohvali z okusnimi babkami, fokačami, prestami in sladkimi rolicami.
Preste, fokače, sladke rolice in babke z drožmi.

V Fermentarnici se razvijajo alternativni rastlinski produkti!

Fermentarnica
A veste kako naredimo zdravo še bolj zdravo? Erika to ve: “s fermentacijo”, procesom, ki terja svoj čas, izdelki pa so posledično lažje prebavljivi ter vir bioaktivnih snovi in probiotikov.
V Fermentarnici svojim kupcem z uporabo znanosti in tehnologije razvija alternativne ročno izdelane rastlinske produkte. Ti so izjemnega okusa, bolj hranljivi, trajnostni, zdravju prijazni in prava probiotična bomba. Na prvem mestu so ji skrb za naš planet, splošno zdravje posameznika, predvsem pa zdrav mikrobiom in to se opazi tudi v njenih produktih.
V naboru njenih izdelkov tako najdeš fermentirane veganske sire in veganske namaze različnih okusov – vsem pa je skupno to, da so polni probiotikov.
Eriki vse kozarčke od namazov pridno vračamo, ona pa jih ponovno uporabi.
Veganski kremni sir.

Naravno, od blizu in zdravo - načela, po katerih se ravna Tina, ko pripravlja okusne Fržkove namaze!

Fržek
Fržek je blagovna znamka slovenskih, organskih, veganskih, predvsem pa etičnih prehrambnih izdelkov. Načela po katerih deluje so: naravno, od blizu in zdravo, saj ve, da dober izdelek naredijo edino dobre sestavine.
Osnova njihovega delovanja je preprostost. Vsi recepti so zelo enostavni, tudi začimb ne dodajajo, da lahko osnovni okusi namazov pridejo bolj do izraza.
Fržkovi izdelki so namenjeni vsem! Še posebej pa jih imajo radi ljudje, katerim je pomembna dobrobit celotnega sveta, skrbijo za okolje in kupujejo lokalne, ekološke in zero-waste izdelke.
Zmanjškarski tofu.

Tadej na svoji kmetiji prideluje zelenjavo po principu biodinamike, ki velja za najvišji ekološki standard pri nas.

Ekološka kmetija Pri Dolencu
Na Ekološki kmetiji Pri Dolencu že od samega začetka vse pridelujejo z ekološkim certifikatom, v zadnjih letih pa so se odločili, da gredo še stopničko višje in svojo zelenjavo vzgajajo po principih biodinamike.
Biodinamična metoda kmetovanja je najstarejša in najbolj temeljito raziskana ekološka oblika kmetovanja, kjer njive, sadovnjaki, travniki, živali in človek delujejo kot celota, vso tretiranje pridelkov pa je usmerjeno v njihovo krepitev in boljšo odpornost.
Takšna pridelava zelenjave ima še nekaj adutov:
- Gnoji se z gnojem in kompostom z lastne kmetije ali vrta, namesto s pesticidi pa se vitalnost rastlin ohranja z naravnimi pripravki (npr. iz kopriv ali kamilice).
- Zelenjava vsebuje več hranil, ker je bolj odporna pa bo tudi ostala dlje časa sveža. Kar je super, če si naročiš zelenjavo za teden dni vnaprej – tako veš, da bo zdržala dovolj dolgo, da se uspešno prebiješ čez jedilnik.
- Gre za najbolj trajnostno obliko pridelave, njen cilj pa niso le okusni in zdravi pridelki, ampak tudi izboljšanje prsti in narave v neposredni okolici.
Presrečne smo, da nam bo takšno zelenjavo vsak četrtek pripeljal Tadej s kmetije Pri Dolencu. Če jo želiš tudi ti preizkusiti, rezerviraj svoje naročilo na četrtkovi naročilnici do srede popoldan, na voljo pa je tudi vrsta vložene zelenjave, ki jo najdeš vsak dan v Rifuzlu.
Ekološka zelenjava.

Hribovska kmetija na vznožju Lisc, ki ponuja krasna ekološka jajčka in krompir.

Kmetija Beci
Kmetija Beci je hribovska kmetija, ki leži na vznožju Lisce v občini Sevnica. Na naši kmetiji lahko na travnikih prvo opazite ekološke kokoši nesnice in krave dojilje. Na njivah pa pester kolobar ekoloških žit, krompirja in stročnic, ki jih v celotni namenimo za hrano potrošnikom ali živalim na naši kmetiji. Kmetijo vodi oče Darko z ženo Danico, ki pa že veliko nalog prenaša in pripravlja na prevzem njuno najmlajšo hčer Andrejo in njenega moža Davorja.
Ekološki mlad krompir.

Seneno mleko in mlečni izdelki, mmm ?... Poskusi jih pri Toniju iz Ekološke kmetije Kukenberger!

Ekološka kmetija Kukenberger
Ekološka kmetija Kukenberger se razprostira na 24 ha površine v okolici Trebnjega. Pohvalijo se lahko z ekološkim certifikatom za vse svoje mlečne izdelke, ter z mnogimi državnimi nagradami. Njihova posebnost so seneno mleko in iz njega pripravljeni mlečni izdelki, ki so najvišje možne kakovosti, saj so živali hranjene 100% brez silaže. Kravam je na voljo prostoren in odprt hlev, najboljše pa se počutijo na paši, kjer tudi preživijo večji del leta. Mleko v glavnem predelujejo v jogurte, skute in sir, velik nabor Kukenbergerjevih izdelkov pa najdeš tudi v Rifuzlovem hladilniku.
Ker se zavedajo, da dobrega podjetja ni brez dobrih ljudi, se zelo trudijo, da delovni čas prilagodijo ljudem in ne ljudi delovnemu času. Skrbijo za dobro vzdušje v kolektivu in se neprestano izobražujejo ter izpopolnjujejo na vseh področjih.
Ekološka kmetija Kukenberger je pred nekaj leti naredila zelo velik korak v ponudbi brezembalažnih mlečnih izdelkov v Sloveniji, saj so večji del svoje ponudbe zapakirali v povratno stekleno embalažo. In to ne le za potrebe Rifuzla, temveč za vse svoje stranke. Zelo pohvalno! Embalaža tako kroži med kmetijo in strankami, med tem pa se napolni s prvovrstnimi mlečnimi izdelki.
Ekološki mlečni izdelki.
V čem je štos naročanja?
Redno ponudbo izdelkov v Rifuzlu ves čas širimo, a za nekatere izdelke ni smiselno, da jih imamo ves čas na zalogi. V to kategorijo sodijo predvsem hitro pokvarljiva živila: sveža zelenjava, sadje, jagodičevje, sir, posebna sezonska ponudba (krofi, potice), pa kruh, ki ga dobimo svežega vsako jutro in ga dostikrat zmanjka že do popoldneva.
Naša filozofija gre takole:
Boljše je, da česa v ponudbi zmanjka, kot da hrana ostaja in se zavrže!
Kljub temu pa ti še vedno želimo omogočiti, da lahko računaš na izdelke, ki se jih nameniš kupiti. Kaj ti pomaga trgovina brez embalaže, če potem ne dobiš vsega, kar potrebuješ? 🤷♀️
Kako to izvesti? Enostavno! Z vnaprejšnjo oddajo naročila in s tem rezervacijo preko Rifuzlove naročilnice:
Zakaj naročiti preko naročilnice?

Naročeni izdelki te zagotovo počakajo in jih dobiš, tudi če jih v redni ponudbi že zmanjka.
Primer: Svež kruh že dopoldne izgine z Rifuzlovih polic, vendar je Marko svoje bagete naročil preko naročilnice in ga počakajo do popoldneva, ko konča s službo.
Izdelki so povsem sveži.
Ko vsi izdelki, ki si jih naročil-a, prispejo v Rifuzl, te obvestimo z SMS sporočilom, da jih prideš čim prej prevzet.
Primer: Krofi so najboljši sveži. Ko prispe dostava, Žan dobi SMS obvestilo za prevzem in ker živi le lučaj stran od Rifuzla, jih pride takoj iskat – ko so še topli!


Obisk Rifuzla je hitrejši, saj po navadi že vnaprej zate pripravimo gajbico z naročenimi stvarmi.
Primer: Kaja sovraži ogromne nakupovalne centre. Ker želi z nakupi porabiti čim manj časa, v Rifuzlu le prevzame že pripravljeno gajbico z zelenjavo in ostalimi izdelki in tako lahko več časa preživi s svojo družino.

Pomagaš nam, da vemo kakšne količine naročiti dobaviteljem.
S tem preprečimo, da bi naročili preveč hitro pokvarljive robe, ki bi jo potem morali zavreči.
Primer: Nina ve, koliko ton sveže zelenjave in sadja vsak dan zmečemo stran samo zato, ker smo se v potrošniški družbi navadili, da so trgovinske police vedno polne. Na Rifuzlovi naročilnici zato naroči le toliko lokalnega sadja, kolikor ve, da ga bosta v enem tednu s fantom pojedla. S tem naredi pomemben korak k zmanjševanju odpadkov in količine zavržene hrane.
Kako oddaš naročilo?
- Klikni na rifuzl.si/narocilnica.
- V prvem koraku vidiš seznam možnih dni za prevzem naročila. Praviloma je vsak dan ponudba različna. S klikom na ikono lahko na hitro pogledaš seznam ponudbe, ki je v tistem dnevu na voljo.
- Ko veš, na kateri dan boš prevzel-a ponudbo, klikni na izbrani datum.
- Odprl se ti bo seznam izdelkov za izbrani datum.
S klikom v spustni meni izberi željeno količino.
Če te zanima več podrobnosti o izdelku in pridelovalcu, klikni na sliko izdelka. Pod izdelkom se bo odprlo več podrobnosti. - Ko si zadovoljen-na z izbiro, klikni na gumb za nadaljevanje na oddajo naročila.
- Izpolni svoje podatke in še enkrat preveri, če imaš izbran pravilen dan prevzema. Tu lahko še spremeniš datum, če je ista izbira izdelkov na voljo tudi kakšen drug dan.
- Klikni na gumb “Zaključi naročilo”.
Po sekundi ali dveh boš preusmerjen-a na potrditveno stran. Na e-mail dobiš tudi potrditev naročila.
Če imaš z oddajo naročilnice težave, pokliči na 064 161 880 (Špela).