✨ Naročilnica je trenutno ODPRTA!
Košarica
0,00 €
Logotip Ekološka kmetija Pri Dolencu

Na Ekološki kmetiji Pri Dolencu že od samega začetka vse pridelujejo z ekološkim certifikatom, v zadnjih letih pa so se odločili, da gredo še stopničko višje in svojo zelenjavo vzgajajo po principih biodinamike.

Biodinamična metoda kmetovanja je najstarejša in najbolj temeljito raziskana ekološka oblika kmetovanja, kjer njive, sadovnjaki, travniki, živali in človek delujejo kot celota, vso tretiranje pridelkov pa je usmerjeno v njihovo krepitev in boljšo odpornost.

Takšna pridelava zelenjave ima še nekaj adutov:

  • Gnoji se z gnojem in kompostom z lastne kmetije ali vrta, namesto s pesticidi pa se vitalnost rastlin ohranja z naravnimi pripravki (npr. iz kopriv ali kamilice).
  • Zelenjava vsebuje več hranil, ker je bolj odporna pa bo tudi ostala dlje časa sveža. Kar je super, če si naročiš zelenjavo za teden dni vnaprej – tako veš, da bo zdržala dovolj dolgo, da se uspešno prebiješ čez jedilnik.
  • Gre za najbolj trajnostno obliko pridelave, njen cilj pa niso le okusni in zdravi pridelki, ampak tudi izboljšanje prsti in narave v neposredni okolici.

Presrečne smo, da nam bo takšno zelenjavo vsak četrtek pripeljal Tadej s kmetije Pri Dolencu. Če jo želiš tudi ti preizkusiti, rezerviraj svoje naročilo na četrtkovi naročilnici do srede popoldan, na voljo pa je tudi vrsta vložene zelenjave, ki jo najdeš vsak dan v Rifuzlu.

Seznam izdelkov Ekološka kmetija Pri Dolencu

Prikaz rezultata